"Je pro nás ctí, že můžeme hostit setkání předních světových odborníků z našeho oboru. Před více než 175 lety jsme dali světu legendární ležák, podle kterého se dnes vaří 75 procent světové produkce piva, ale nemůžeme na tomto úspěchu ustrnout. Abychom obstáli v konkurenci, musíme umět úspěšně sladit jedinečnost a kvalitu tradiční výroby s moderními technologiemi, které pomáhají dalšímu rozvoji pivovaru, proto jsou i pro nás inovace velmi důležité," říká Grant McKenzie. Ten řídí marketing a inovace Plzeňského Prazdroje a zároveň Asahi Breweries Europe Group.

V oblasti inovací patří Plzeňský Prazdroj v pivovarnickém oboru mezi uznávané světové lídry. Kromě zapojení moderních technologií do výroby tradičních tuzemských ležáků totiž vyvíjí a uvádí na trh i zcela nové nápoje, které jsou úspěšné u zákazníků. Příkladem je nealkoholické pivo Birell. Prazdroj úspěšně rozvíjí vlastní koncept výroby jeho ochucených variant. Po úspěchu čtyř variant ovocných Birellů Prazdroj v loňském roce přidal i zcela novou řadu Birell Botanicals. "Vsadili jsme na kvalitní nealkoholické nápoje z přírodních surovin a tento směr se ukázal být správnou volbou. Birell je u zákazníků stále oblíbenější alternativou k syceným nápojům," potvrzuje Grant McKenzie. Podobně se daří Prazdroji i na poli tradičních a nových variant ciderů, nové technologie a inovace pak pomáhají i ke zvyšování kvality v tuzemsku oblíbených výčepních piv.

Na seminář se kromě odborníků z oboru mohou hlásit i studenti chemických a technologických vysokých škol. Benefitem pro ně bude přímé setkání se špičkami pivovarnického oboru mj. z Česka, Dánska, Velké Británie nebo USA.

IBD vznikla v roce 1886 ve Velké Británii a sdružuje více než 5000 odborníků v oborech pivovarnictví a destilačního průmyslu. Jejím cílem je napomáhat k úspěšnému rozvoji těchto tradičních oborů. Za dobu své existence pomohla prosadit do praxe mnohé myšlenky a postupy, které zajistily další rozvoj oboru výroby piva a destilátů.

Autoři: red